Neem contact op

Arbodienstverlening

Arbodienstverlening, de arbodienst….allerlei termen waar je als werkgever of werknemer vaak pas mee te maken krijgt als één van je medewerkers ziek is of jij als medewerker ziek bent. De wet- en regelgeving rondom Arbo wordt door veel mensen als ingewikkeld en heel veel ervaren én gaat men er pas mee aan de slag als er écht wat aan de hand is en dat is vreemd. Want de belangrijkste taak van arbodienstverleners is juist voorkomen dat mensen ziek worden door het werk of letsel oplopen door een arbeidsongeval. In de Arbowet is exact geregeld hoe de arbodienstverlening in elkaar zou moeten zitten.

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Onafhankelijke arbodienst

De arbodienst is wettelijk gezien volledig onafhankelijk. Er wordt gehandeld vanuit het eigen vakmanschap en werken onafhankelijk van de werkgever en de werknemers, ook al wordt dit in de praktijk nog wel eens anders ervaren.

Jansen & De Vries onderscheidt zich door volledige onafhankelijkheid. Onze professionals en deskundigen beschikken over de juiste vakkennis om inhoud te geven aan de arbodienstverlening binnen uw organisatie. Dit beperkt zich zeker niet alleen tot het geven van advies hoe u of u als uw medewerker in een bepaalde situatie moet of kan handelen. Wij adviseren en ondersteunen u juist graag bij het opstellen van een plan van aanpak ter voorkoming van (langdurig) verzuim. De basis hiervoor is de arbowet. In overleg met u bepalen we over welke onderdelen wij u adviseren, zoals bijvoorbeeld:

Arbodienstverlening

De preventiemedewerker

Sinds 2015 is het voor bedrijven verplicht om een preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker ondersteunt de werkgever bij zijn taak om te zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden op de werkvloer. Zo werkt de medewerker mee aan het opstellen van de RI&E en helpt hij bij het uitvoeren van maatregelen om tot een goed arbobeleid te komen.

Bij 25 of meer medewerkers is het verplicht één van de werknemers hiervoor aan te stellen. Tot 25 medewerkers kan deze taak ondergebracht worden bij de eigenaar of directeur, mits deze over voldoende kennis beschikt. Er bestaan ook situaties waarin externe hulp ingeroepen kan worden om de bijbehorende taken over te nemen.

Wat kan Jansen & De Vries voor u betekenen?

Wij kunnen u ondersteunen en adviseren op het gebied van arbodienstverlening en u en uw medewerkers op weg helpen naar een gezonde en veilige werkplek! Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht