Neem contact op
Teamcoaching

Teamcoaching

Een team of organisatie bestaat uit allemaal individuen, die gezamenlijk, een topprestatie moeten gaan leveren. Een team ontstaat niet vanzelf. Sommige groepen weten zich vrij makkelijk op te werken tot een geoliede machine en nauw met elkaar samen te werken ten einde topprestaties te realiseren. Andere groepen of teams in spé kunnen hier wat meer moeite mee hebben. Om te voorkomen dat de individuen zich met de ruggen naar elkaar keren, kan teamcoaching helpen bij het vormen van een team.

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Stap voor stap een team vormen middels teamcoaching

Het inzicht dat teamcoaching een oplossing kan bieden voor de vorming van een team is een eerste grote stap. Jansen & De Vries ondersteunt en begeleidt u en uw medewerkers tijdens het gehele traject. Voordat de groepsbegeleiding van start kan gaan, is het van belang om door middel van individuele sessies de eigenschappen, competenties en vaardigheden van alle teamleden in kaart te brengen. Hierdoor kan ieder individu in zijn of haar kracht gezet worden en is er een goed beeld van de mogelijke zwakke of minder sterke punten van het team. Daar waar noodzakelijk kunnen onze coaches door middel van persoonlijke coaching medewerkers individueel begeleiden zodat de teamvorming door blijft gaan.

Na deze gesprekken kan de daadwerkelijke teamcoaching beginnen. Ieder lid krijgt handvatten aangereikt om een bijdrage te leveren aan het groepsproces om uiteindelijk gezamenlijk één doel na te kunnen streven. Dit proces vraagt veel van een ieder, maar is noodzakelijk om het teambelang boven het individuele belang uit te laten stijgen en groepsnormen duidelijk te krijgen.

Individuen vormen een team

Na afloop van de teamcoaching is niet alleen het besef daar dat ieder teamlid de anderen nodig heeft om de resultaten te bereiken, maar de individuen hebben zich getransformeerd in teamspelers. De communicatie is open en eerlijk, er is ruimte voor de mening van een ieder.

Meer informatie over teamcoaching?

Het vormen van een team middels teamcoaching vergt enige investering (in tijd), inzet en geduld van iedereen. Wilt u meer weten over wat teamcoaching voor u en uw team of organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Jansen & De Vries. We denken graag met u mee.

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht