Neem contact op

Spoor 3 traject

Bent u of is uw werknemer al twee jaar arbeidsongeschikt en is er nog geen passende werkplek gevonden binnen of buiten de organisatie? Dan kan Spoor 3 ingezet worden. Het derde spoor heeft niet langer alleen de doelstelling een duurzame functie voor u of uw werknemer te vinden en daarmee een hoger inkomen voor de werknemer te realiseren, maar ook het verlichten van de kosten voor de werkgever.

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Spoor 3 traject en het verschil met Spoor 1 en 2 traject

Een Spoor 3 traject is wellicht minder bekend, maar daardoor mogelijk des te interessanter om toe te lichten. Bij Spoor 1 en Spoor 2 is er een loondoorbetaling plicht van de werkgever. Bij Spoor 3 is dat er niet. Echter de kosten van een WGA-uitkering (Wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) zijn maximaal 10 jaar lang voor rekening van de werkgever. De werknemer is gebaat bij een hoger loon en de werkgever bij minder kosten!

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt wordt en het lukt niet om via een tweede spoortraject een nieuwe werkplek voor deze werknemer te vinden, dan volgt een WIA keuring voor deze werknemer. Na twee jaar loon doorbetaald te hebben stopt deze verplichting van de werkgever. Als het UWV vindt dat de werknemer nog mogelijkheden heeft, dan komt deze in aanmerking voor een WGA-uitkering. Vanuit deze uitkering krijgt de werknemer ondersteuning om alsnog een passende baan te vinden, dit noemen we dan Spoor 3 traject.

Spoor 3

Hulp bij een Spoor 3 traject

In principe is de werkwijze voor een derde spoortraject grotendeels hetzelfde als dat van een tweede spoortraject. Wij gaan in gesprek over de aanpak van het traject en de mogelijkheden voor de (ex-)werknemer op een nieuwe baan en werken ook hier weer aan een win-win situatie! Wilt u weten hoe Jansen & De Vries u hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht