Loopbaan

Keuzes bepalen de richting van uw loopbaan

U start uw loopbaan op het moment dat u de arbeidsmarkt betreed (bijvoorbeeld uw eerste bijbaan naast de studie). Een loopbaan (of carrière) is de reeks van maatschappelijke posities die iemand achtereenvolgens heeft ingenomen. Over het algemeen genomen wordt onder loopbaan de professionele loopbaan bedoeld, dus vanaf het moment dat u na het afronden van de studie met een eerste serieuze (fulltime) baan begint.

Al voordat uw loopbaan van start gaat, heeft u, vaak onbewust, een belangrijke keuze moeten maken in relatie tot de verdere ontwikkeling van uw professionele loopbaan. Na het afronden van de gekozen opleiding, volgt de beroepskeuze: wat voor werk gaat u doen? In welke branche? Voor welk bedrijf en in welke functie? De keuzes die u daarin maakt beïnvloeden direct uw loopbaan.

Begeleiding tijdens uw loopbaan

Sommige mensen maken, tenminste zo lijkt het soms, altijd de juiste keuzes in relatie tot hun loopbaan. Anderen komen er na een tijdje achter, dat ze hun loopbaan toch een andere richting willen geven. Dit zijn niet de makkelijkste keuzes om te maken, zeker omdat u niet weer de verkeerde keuze wilt maken. Jansen & De Vries biedt u de mogelijkheid om u te begeleiden tijdens deze fase door middel van loopbaanbegeleiding & advies

Re-integratie en outplacement tijdens uw loopbaan

Ben u een lange(re) tijd uit de roulatie geweest, om welke reden dan ook, dan moet u op een bepaald moment uw loopbaan weer inhoud en richting geven. In eerste instantie zal dit met behulp van een passend re-integratietraject zijn bij en in overleg met uw huidige werkgever.

Staat u op het punt om uw baan te verliezen door bijvoorbeeld een reorganisatie of een onoplosbaar arbeidsconflict? En krijgt u de mogelijkheid om gebruik te maken van een outplacement traject? Hoe vervelend de ontstane situatie ook is, het kan voor u ook het moment zijn om juist dan er voor te kiezen het roer om te gooien en een andere richting te geven aan uw loopbaan.

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op met Jansen & De Vries. Onze loopbaanadviseurs zijn NOLOC gecertificeerd en helpen u graag vooruit.

Jansen & De Vries