Neem contact op

Interview Week van de Werkstress

In het kader van de Week van de Werkstress delen we een verhaal van een van onze cliënten die te maken heeft gehad met stress. Waar kwam de stress vandaan? En hoe is de desbetreffende persoon hiermee omgegaan? Hoe heeft diegene de begeleiding vanuit het werk ervaren? Lees het in het onderstaande interview.

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Interview met een van onze cliënten

November 2021

Hoe zijn de stressklachten begonnen?

Privé liep het niet op rolletjes. Er vonden wat veranderingen plaats en het ging niet goed met mijn partner. De zorgen stapelden zich op. Na enkele weken werd mijn partner opgenomen. De opname was een nare ervaring. Op het werk was het een drukke periode. Ik merkte dat ik oververmoeid raakte en de grip kwijt was. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mij uiteindelijk ziek heb gemeld op werk.

Hoe is jouw leidinggevende hiermee omgegaan?

Mijn leidinggevende is heel goed met mijn situatie omgegaan. Mijn leidinggevende gaf mij ruimte en toonde begrip. Na ongeveer 6 weken ben ik, onder begeleiding van de bedrijfsarts, op het werk begonnen met re-integreren. Mijn werk heb ik heel rustig opgebouwd. In de eerste weken begon ik met aangepaste werkzaamheden en zo heb ik stap voor stap mijn eigen werkzaamheden weer opgepakt. Volledige terugkeer in mijn werk heeft ruim 6 maanden geduurd. De begeleiding vanuit mijn werk en de bedrijfsarts ging heel goed. De lijnen met de bedrijfsarts waren kort. Ik ben een type dat er tegenaan wil gaan, maar de bedrijfsarts en mijn leidinggevende hebben mij regelmatig afgeremd. Zij hebben mij vooral geholpen bij het bewaken van mijn grenzen.

Hoe was het contact met de bedrijfsarts?

De bedrijfsarts was betrokken en de samenwerking was heel fijn. Ik ben perfectionistisch en het liefst doe ik alles alleen. Daarin werd ik heel goed begeleid. De bedrijfsarts maakte mij ervan bewust wat de ziekte van mijn partner met mij doet. Ik moest het niet onderschatten. Zowel mijn leidinggevende als de bedrijfsarts waren er echt voor mij.

Heb je van andere instanties begeleiding gehad?

De eerste weken van mijn ziektetraject heb ik wekelijks contact gehad met de Praktijkondersteuner Huisartsen (POH). De POH heeft mij geholpen met mijn thuissituatie. Hoe ik met thuissituaties om kon gaan en hoe om te gaan met mijn partner.

Heb je tips voor mensen die met stress rondlopen?

Ja! Ga in gesprek met je leidinggevende. Als je leidinggevende van jouw situatie afweet, geeft dat verlichting. Al vertel je alleen de grote lijnen. Aan mij merk je niks. Ik ben altijd opgewekt en meld me het liefst niet ziek. Omdat ik open kaart speelde, was er meer begrip. Toen de re-integratie stagneerde, kreeg ik tips van mijn leidinggevende. Er werd meegedacht hoe ik invulling kon geven aan mijn re-integratie. Je kan ook doorgaan en niks vertellen, maar dan knap je op een gegeven moment af.

Vergeet ook niet zelf hulp te zoeken. Ik cijferde mezelf totaal weg. Gun jezelf tijd om alles te verwerken.

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht