Neem contact op

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Loopbaanadvies

Het kiezen van een nieuwe studie

‘Wat wil je later worden?’ Vroeger op verjaardagen werd deze vraag altijd aan je gesteld. Piloot, juf, stewardess of profvoetballer. Sommigen zijn daadwerkelijk geworden wat ze vroeger voor ogen hadden terwijl anderen nog steeds geen enkel idee hebben. Veel mensen hebben moeite met het richting geven aan hun loopbaan. ‘Welke studie past bij mij?’ ‘Ik wil graag doorstuderen, maar heb nog geen idee hoe en wat?’ ‘Ik loop vast in mijn huidige baan, wat nu?’ Je zit met vragen waar je zelf nog niet het antwoord op kan vinden. Je loopt vast terwijl je zelf verder wilt. Of het nu een belangrijke studiekeuze betreft of een nieuwe weg in je carrière, met een loopbaanadvies kun je wél verder.

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Geen idee wat je wilt?

Loopbaanadvies helpt je verder. Het helpt je als je er zelf even niet meer uitkomt. Het helpt je om je persoonlijkheid, interesses en wensen inzichtelijk te maken om je loopbaan verder vorm te geven. Binnen Jansen & De Vries kun je met een persoonlijke loopbaanadviseur een traject opstarten waarbij je antwoorden krijgt op jouw loopbaanvragen.

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats waarbij er achtergrondinformatie van de cliënt wordt besproken. In een persoonlijk gesprek worden verschillende zaken besproken zoals vooropleidingen, werkervaring, ambities, belemmerende factoren, wensen t.a.v. werk enzovoorts. Deze achtergrondinformatie is relevant voor de centrale loopbaanvraag die als rode draad door het loopbaantraject loopt. Na de intake wordt de testkeuze verantwoord. Welke capaciteiten-, persoonlijkheids- of interessetests zijn noodzakelijk om antwoord te krijgen op de centrale loopbaanvraag?

Vervolgens worden er verschillende tests afgenomen. Onder rustige omstandigheden krijg je alle ruimte en mogelijkheden om de tests zo juist mogelijk in te vullen. De resultaten van de tests worden vergeleken met een normgroep. Deze normgroep kan gebaseerd zijn op onder andere leeftijd of opleidingsniveau.

Daarna worden de testresultaten geïnterpreteerd. Zijn er opvallende resultaten die voorbij komen? Stroken de resultaten met de gegevens die uit de intake verkregen zijn? Deze bespreekpunten worden meegenomen naar het exploratiegesprek. In dit exploratiegesprek worden de testresultaten besproken en wordt er dieper ingegaan op de gewenste situatie. Wat betekenen deze testresultaten nu concreet voor de praktijk? In dit gesprek worden er ook een aantal niet-bindende aanbevelingen/suggesties gedaan.

In de vervolggesprekken die plaatsvinden wordt telkens de vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Je kunt Open dagen bezoeken, een dag meelopen met studenten van de opleiding of zelfs een dag proefstuderen. Zo kun je in de praktijk ervaren of de studie bij je past.

Bij Jansen & De Vries kun je terecht voor loopbaanadvies waarmee je verder komt. Stap voor stap begeleiden wij je naar een nieuwe loopbaan. Of je nu van plan bent te beginnen met studeren of vastzit in je huidige baan, bij Jansen & De Vries ben je aan het juiste adres. Neem gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder.

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht