Neem contact op

Iedereen heeft een nar nodig voor het succes

Van de week het boek gelezen van Manfred F.R. Kets de Vries (what’s in a name): LeiderschapOntraadseld. Kort door de bocht bestaat effectief leiderschap uit de volgende 4 H’s:

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

1. Hoop:

Leiders moeten een gevoel van hoop tot stand brengen, anders valt er niets te leiden noch te volgen.

2. Humaniteit:

Een leider is toch echt een mens. Want ben je niet menselijk dan ben je geen leider! Dat zie je het best aan de manier hoe leiders mensen behandelen, waarbij zij geen direct voordeel verwachten of hebben.

3. Humiliteit (Oftewel nederigheid):

Een leider beseft dat zij geen enkele overwinning alleen behalen.

4. Humor:

Een leider durft ook te lachen om zichzelf, want met een lach krijgt men en wordt
meer gedaan dan met een traan.

De ultieme uitdaging is hierbij om te zorgen, dat je zo laat mogelijk jong sterft.

Tot slot heeft iedere leider de opdracht te zorgen dat men beschikt over een Nar. Van oudsher confronteert de Nar de leider met zichzelf en houd deze scherp. Met behulp van de Nar blijft men realistisch, omdat de Nar met zijn grappen en grollen voorkomt dat domme acties plaats gaan vinden, het “volg-mij” in het groepsdenken vermijdt, de leider informeert over de haalbaarheid van zijn gedachten en hij zal de leider steeds blijven herinneren aan de vergankelijkheid van zijn macht. Je geeft niet leiding aan organisatie maar ook aan jezelf. In beide gevallen dien je te beschikken over minimaal één Nar!
Iedereen moet zich dus afvragen of je een nar of narren in je omgeving geregeld hebt. Immers alleen een Nar is in staat te zorgen dat een leider zijn 4 H’s niet gaat vergeten en zal met een lach zorgen dat men niet te snel oud wordt.

Nu hoor ik u denken: en jij dan?

Ja, ik heb wat narren geregeld: zo vervullen mijn kinderen die rol met verve. Op mijn vijftigste verjaardag werd ik door hun vergeleken met Louis van Gaal. Met trots dacht ik dat die vergelijking tot stand kwam door mijn optreden als rechtvaardig en enthousiast coach. Net als ome Louis. Louis is in staat om met beperkte middelen een team tot grote hoogte en prestaties aan te zetten en te brengen. Mooi toch!

Helaas gaven zij openlijk aan dat ik vooral op hem lijk, omdat ik meer vijanden dan vrienden heb, slecht communiceer en belabberd Engels spreek. Tja, de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen: zij hebben helemaal gelijk, kortom toen ik het hoorde moest ik vreselijk om mijzelf lachen en vind ik dat ik hier wat mee moet doen.

Conclusie:
Now goes me a light on!

Heeft u een Nar? Wij kennen er anders wel één!

Gerelateerde artikelen
Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht