Neem contact op

Smile, and the world smiles with you.

10 tips om werk los te laten tijdens de vakantie

Werk loslaten tijdens de vakantie is niet voor iedereen even makkelijk gedaan. Wij helpen je graag met een aantal tips. Want wie wil er nou niet ontspannen vakantie vieren?

Meer weten?
Bel ons
Stuur een e-mail

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
ma t/m vr van 8.30-17.30 uur.

Tip 1
Vertel tijdig aan je collega's wanneer je afwezig bent en begin op tijd aan je werkoverdracht. Dit zal je rust geven.

Tip 2
Vertrouw op de expertise van je collega's als je afwezig bent.

Tip 3
Vergeet niet om je out-of-office bericht in te stellen. Maak in dit automatische afwezigheidsbericht jouw afwezigheid kenbaar en vermeld hierin ook de contactgegevens van je tijdelijke vervanger in geval van dringende zaken.

Tip 4
Vermijd het bekijken van je mail als je deze eenmaal hebt afgesloten. Een overvolle mailbox bij terugkomst? Reserveer je eerste werkdag na de vakantie om in alle rust je mailbox te kunnen openen.

Tip 5
In tijden van ontspanning krijg je vaak goede ideeën. Schrijf ze op en leg deze voor de rest van de vakantie weg. Als je thuiskomt kun je verder met het uitwerken van je ideeën.

Tip 6
Ben je een druk leven gewend? Lees een leuk boek of doe een andere activiteit die je leuk vindt. Het kan lastig zijn om te schakelen van een druk leven naar ontspanning en weinig hoeven te doen.

Tip 7
Kan jij je werk echt niet loslaten? Plan dan een vast moment om even het nodige te doen voor je werk. Zolang dat je eigen keuze is, kan dat geen kwaad.

Tip 8
Ben je tijdens je vakantie soms bereikbaar voor je collega's? Maak dan duidelijke afspraken, zodat je niet continu benaderd wordt tijdens je uitje of genietmoment op het terras. Zo voorkom je eventuele irritaties bij jezelf en bij je gezelschap.

Tip 9
Heb jij geen vervanger? Kijk dan kritisch naar deadlines. Moet alles echt nog af voor je vakantie? Probeer je werk rustig af te bouwen in de tijd naar je vakantie toe. Maak afspraken over bij wie mensen terecht kunnen bij praktische vragen en vermeld dat in je out-of-office bericht.

Tip 10
Vergeet niet te ontspannen en plezier te hebben! 

Samen maken we er werk van!
Samenwerking
Betrokkenheid
Klantgericht
Integriteit
Resultaatgericht